Επισκεψη του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στο εναρκτήριο σεμιναρίο του Μεταπτυχιακού προγράμματος «ΝΑ.Μ.Ε.»

 Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας  κ. Ahn Youngjip επισκέφτηκε  το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κατά την διάρκεια του  του Εναρκτήριου Σεμιναρίου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο «ΝΑ.Μ.Ε.» », παρουσία του Αναπληρωτή Πρύτανη Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων Καθηγητή κ. Σπύρου Συρόπουλου. Ο Πρέσβης κ. Ahn Youngjip αναφέρθηκε περιεκτικά στη κοινή πορεία των δύο λαών, της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Κορέας καθώς και για την στενή συνεργασία της Ελληνικής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας με την Ναυπηγική Βιομηχανία της Δημοκρατίας της Κορέας.
Ο Αναπληρωτής Πρύτανης κ. Σπύρος Συρόπουλος μετά τη διάλεξη του κ. Πρέσβη έλαβε τον λόγο και αφού τον ευχαρίστησε γύρισε απευθυνόμενος προς τους φοιτητές και είπε «Η ομιλία του κ. Πρέσβη ήταν εξαιρετική γιατί δεν ήταν μονάχα μία απλή αναφορά σε αριθμούς ή σχέσεις οικονομικές αλλά μία ομιλία για το πώς μπορείς να ξεπεράσεις τους σκοπέλους. Αν νομίζετε ότι ο κόσμος αλλάζει κάνετε λάθος, ο κόσμος έχει ήδη αλλάξει. Είναι πιο ανταγωνιστικός και απαιτητικός από πριν. Μπορεί μπροστά να βλέπετε δυσκολίες αλλά να ξέρετε ότι δεν είναι ανυπέρβλητες αρκεί να επιμείνετε».
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος τους Τμήματος Καθηγητής κ. Σεραφείμ Κάπρος και ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Καθηγητής κ. Κωσταντίνος Πάνου χαιρέτησαν τους νεοεισαχθέντες μεταπτυχιακούς φοιτητές.