Παραγωγικός Αύγουστος για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών

Στα μέσα Αυγούστου, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών  υποδέχθηκαν τον Πρύτανη του Shanghai Maritime University, Prof. Huang Youfang συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο του Transport College, Prof. Ge Ying’en, τον Πρόεδρο του International Education College, Dr. Ruan Wei και τον κ. Qing Liqing, Vice - Director of Presidential Office. Από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου τον Πρύτανη Καθηγητή Στέφανο Γκρίτζαλη συνόδευαν η Αναπληρώτρια Πρύτανη Έρευνας Καθηγήτρια Αμαλία Πολυδωροπούλου και η Πρόεδρος του  Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Καθηγήτρια Ελένη Θανοπούλου.

Η  επίσκεψη ακολούθησε  την ολοκλήρωση του τρίτου κατά σειρά θερινού σχολείου στη Χίο και τις Οινούσσες του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών με φοιτητές και φοιτήτριες από τη ναυτιλιακή διεθνή μεγαλούπολη της Σαγκάης.

Στη διάρκεια της επίσκεψης συμφωνήθηκε η δημιουργία κοινού ερευνητικού κέντρου καθώς και - στα πλαίσια του τελευταίου - ενός αριθμού κοινών, μεταξύ του Τμήματος Ναυτιλίας και του SMU, διδακτορικών διατριβών σε θέματα αιχμής.​ 

link: http://www.aegean.gr/aegean2/news/2015_16/deltia/deltio-stt-august.html